Σχετικά με εμένα


Καλώς ήρθες στην κουζίνα μου! Είμαι η Ελένη και μαζί θα μαγειρέψουμε υπέροχες και πεντανόστιμες συνταγές για μικρούς και μεγάλους φτιαγμένες με πολλή αγάπη!

-When Helen Cooks-


Λίγα λόγια για εμένα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Στα 18 μου χρόνια σπούδασα στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η ενασχόληση με τον κλάδο των σπουδών μου είναι σίγουρα κάτι που με ενδιαφέρει πολύ, ωστόσο, σταδιακά ανακάλυψα πως αυτό με το οποίο θέλω να ασχοληθώ πραγματικά είναι η μαγειρική! Κι έτσι έγινε… Τα Social Media -και αργότερα ο ιστότοπός μου- έγιναν ο χώρος που μου επέτρεψε να μοιράζομαι την αγάπη μου αυτή για τη μαγειρική. Δεν σταμάτησα, όμως, εκεί, αφού είχα ακόμα πολλά όνειρα. Πήρα, λοιπόν, τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσω στο Παρίσι και σήμερα εργάζομαι ως σεφ σε ένα εστιατόριο στην καρδιά του Παρισιού.

Η σχέση μου με τη μαγειρική

Όσον αφορά τη μαγειρική, μπορώ να πω πως ανέκαθεν βρισκόταν στη ζωή μου. Η κουζίνα είναι ο χώρος που με ηρεμεί, με ενθουσιάζει και με κάνει να δημιουργώ! Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να αναμευγνύεται με τις μυρωδιές της κουζίνας και να προσπαθεί να ενταχθεί στον χώρο. Με την πάροδο των χρόνων και καθώς έφυγα για σπουδές, η όρεξη αυτή για μαγειρική επανήλθε και δεν έφυγε ποτέ. Τα ταξίδια και οι εξορμήσεις που λατρεύω να κάνω, μού ανοίγουν νέους γευστικούς ορίζοντες και μού δίνουν έμπνευση για δημιουργία. Κάθε νέο εστιατόριο ή ταβερνάκι που βρίσκεται στον δρόμο μου, κάθε μικρή ή μεγάλη αγορά παραδοσιακών προϊόντων και κάθε άνθρωπος που συναντώ μού δίνουν καινούργιες ιδέες και ακόμα περισσότερη αγάπη γι’ αυτό που ονομάζω μαγειρική.